İmplant diş hekimliğine yönelik uygulamaları “oral implantoloji” olarak adlandırılmaktadır.
Dental İmplant
Dental implant kliniğimiz tarafından uygulanan bir diş tedavisidir. Bu tedavide eksik dişlerin yerine özel bir uygulama ile genellikle titanyumdan yapılan bir vida ve çiviyi içerir. Bu sayede implant çene kemiğine yerleştirilir. İşte bu tedavinin adına dental implant tedavisi denilmektedir.
İmplant Fiyatları
Sakarya’da İmplant fiyatları markalarına göre değişmektedir. Kliniğimizde Yerli ve yabancı markalar olmak üzere sertifikalı ve garantili implant markaları kullanılmaktadır. Tedavi planı ve indirimler, ilave işlem gerekip gerekmediği ile ilgili en doğru bilgi hekim muayenesi sonrası ortaya çıkabilmektedir. Banka kartlarına 12 taksite kadar taksit imkanı bulunmaktadır. Ayrıca özel ödeme seçenekleri için muayene sonrası net bilgi alabilirsiniz. Cerrahi hariç Ön muayene ücretsizdir. Film çekilmesi gerekir ise röntgen ücretlidir. Sgk diş tedavilerini karşılamamaktadır.
Dental implant fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler arasında yer, diş hekimi veya cerrahın deneyimi, kullanılan malzemelerin kalitesi, tedavi sürecinin karmaşıklığı ve tedaviyi gerçekleştiren kliniğin veya diş hekiminin konumu bulunmaktadır.
Genel olarak, Sakarya’da dental implant tedavisi maliyeti sağladığı faydaya göre uygundur. Çünkü bu işlem, olmayan çiğneme organınızın yerine yapılan bir protez organdır. Bu maliyetin, implantın kendisi, cerrahi işlem, kullanılan malzemeler (implant, abutment, protez), muayene ve röntgen ücretleri gibi çeşitli unsurları içerdiğini unutmamak önemlidir. Ayrıca, gerekirse ek tedaviler (örneğin, çene kemiği grefti) de maliyeti etkileyebilir.
İmplant işlemini bir hekimin yaptığından emin olmak önemlidir. İmplanta ait sertifika ve belgeleri görmeli ve bir suretini kendiniz almalısınız.
Dental implant fiyatları ülkeden ülkeye, hatta aynı ülke içinde bölgeler arasında bile değişiklik gösterebilir. Özellikle büyük şehirlerde, diş hekimlerinin ve kliniklerin maliyetleri genellikle daha yüksek olabilir.
Dental implant tedavisi için bir maliyet tahmini almak için en doğrusu, bir diş hekimi veya oral cerrah ile iletişime geçmektir. Hekiminiz, muayene sonrasında tedavi planınızı oluşturarak size özel bir maliyet bilgisi verebilir.
İmplant Nasıl Yapılır?
Dental implantlar diş eksikliği olan kişilere destek olmak ve eksik dişleri yerine koymak için kullanılan cerrahi bir yöntemdir. İmplantlar genellikle titanyumdan yapılmış vida şeklindeki yapılardır ve çene kemiğine yerleştirilirler. Bu cerrahi işlem genellikle lokal anestezi altında yapılır.
Dental implant prosedürü genellikle şu adımları içerir:
- Muayene ve Planlama: Diş hekimi, hastanın durumunu değerlendirir, diş eksikliği olan bölgeyi inceler ve implant yerleştirme sürecini planlar. Bu aşamada dijital röntgen veya bilgisayarlı tomografi gibi görüntüleme teknikleri kullanılabilir.
- Cerrahi İşlem: İmplant, çene kemiğine yerleştirilir. Bu işlem genellikle lokal anestezi altında yapılır. İmplant, çene kemiğine entegre olacak şekilde vidalanır. İmplantın çene kemiği ile kaynaşması için bir iyileşme süreci gerekir. Bu süre genellikle birkaç hafta ile birkaç ay arasında değişir.
- İyileşme Süreci: İmplantın çene kemiği ile kaynaşması ve iyileşmesi için beklenen süre boyunca hasta geçici diş protezleri kullanabilir.
- İmplantın Üzerine Yapılan Protez Uygulaması: İmplantın üzerine bir bağlantı elemanı (abutment) yerleştirilir. Bu abutment, implant ile protezin birleştirilmesini sağlar. Sonra, protez diş veya dişleri bu abutment üzerine yerleştirilir.
Dental implantların birkaç avantajı bulunmaktadır:
- Doğal Diş Gibi Hissedilir: İmplantlar, doğal dişlere oldukça benzer ve hastalar genellikle doğal dişleri gibi hissederler.
- Çene Kemiğinin Desteklenmesi: İmplantlar, çene kemiğini destekledikleri için çene kemiği kaybını önlerler ve ağız yapısını korurlar.
- Dayanıklılık ve Uzun Ömür: İyi bakıldığında, implantlar uzun yıllar dayanabilirler.
Ancak, her hasta için dental implant uygun olmayabilir. Sağlıklı bir çene kemiği ve genel iyi sağlık durumu implant cerrahisinin başarılı olabilmesi için önemlidir. Ayrıca, sigara içmek ve bazı sağlık sorunları implant başarısını olumsuz etkileyebilir.
Dental implantlar konusunda daha fazla bilgi almak ve bireysel durumunuz için en uygun tedaviyi belirlemek için bir diş hekimi veya oral cerrah ile görüşmek önemlidir.
Diş implantları "eksik dişlerin yerine çene kemiklerine uygulanan ve protezlere destek veren unsurlar" olarak tanımlanabilir. Diş implantı ile kemik dokusu arasındaki sıkı adaptasyona osseointegrasyon adı verilir. Başlangıçta total dişsizlik vakalarının rehabilitasyonuna yönelik olarak ortaya çıkan osseointegre diş implantları, zaman içerisinde saptanan başarılı sonuçların ışığı altında endikasyon alanını genişleterek, tüm diş eksikliği biçimlerinin tedavisini kapsar hale gelmiştir. Tedavi planlaması aşamasında takip edilmesi gereken bir dizi kural ve tetkik aşaması bulunmaktadır.
Bunlar sırasıyla genel anamnez, ağıziçi muayene ve radyografik tetkiktir. incelenerek olgunun dişsizlik durumuna göre implant tedavisi detayları saptanır. Olguya özgü anatomik-sistemik durum, implant sayısı, implant çap ve boyu, implant lokalizasyonu, intermaksiller işlerin periodontal sağlığı, implant-diş bağlantısı, ataşman tipleri tedavi planlamasında dikkate alınan unsurlardır.